KID LEV-ARY, UW REISLEIDER IN ISRAËL

Kid Lev-Ary (1968) is de initiatiefnemer van het reisbureau Leeuwenhart.

Sinds de zomer van 2008 bestaat het reisbureau Leeuwenhart, in het Hebreeuws Lev-Ary. Met dit reisbureau wil hij reizigers het land van de Bijbel laten ervaren. Voor hem is Israël het beloofde land van God. Het land waar Jezus liep en waar je letterlijk in zijn voetsporen kunt lopen.

UIT LIEFDE VOOR HET LAND ISRAËL

Een reisbureau dat hij vanwege zijn liefde voor het land Israël heeft opgericht. Met Israël als geboorteland is de Kid met de Joodse cultuur opgegroeid. Voor Kid was het geloof als kind meer van de rabbijnen dan een persoonlijke overtuiging. Totdat hij als veertienjarig jongetje het Nieuwe Testament van een zendeling in zijn handen kreeg gedrukt. Dat gebeurde op straat in Eilat. Op een moment van verveling is hij het boek gaan lezen. Hij las het als een logisch vervolg op de boeken van de Bijbel die hij al kende. Zo kwam hij tot geloof.

Op zijn 22ste ontmoette hij zijn Nederlandse vrouw Els in Israël. Sinds 1990 woont Kid in Nederland met zijn gezin. Inmiddels voelt hij zichzelf meer Nederlander dan Israëliër, maar zijn Joodse wortels is hij niet vergeten. Zo is hij zeer betrokken bij het werk van commissie Kerk & Israël van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle.

Vanaf april 2019 besloten Els en Kid en hun kinderen Boaz & Naomi naar Israël te verhuizen om gehoorzaam te zijn aan de opdracht van God. In Ezchiel 36 staat dat de kinderen Gods terugmoeten naar het land Israël..

Ze wonen nu in Galilea, Noord Israël.

Meer weten?